rasinformatie van de American StaffordShire Terrier


sluit venster

American StaffordShire Terrier

Geschiedenis

De American Staffordshire Terriėr heeft een bijzonder stoer, sterk lichaam. Hoewel hij maar ongeveer 48 cm hoog is, kan hij bijna 25 kg wegen. Voor zijn grootte is hij enorm sterk. Dat is ook goed te zien aan zijn bijzonder gespierde lichaam en zware hoofd. Hij is gefokt uit kruisingen tussen allerlei bulldogs en terriėrs. Ooit werd hij gebruikt als vechthond in kleine vechtarena's (pits). Vandaar hun bijnaam Pit Dog of Pit Bull Terriėr. De Amerikaanse 'Staff' van nu is een vriendelijke hond, hoewel hij in zijn hart altijd een terriėr blijft. Vasthoudendheid is een karaktertrek.


Sociale aanleg

De honden van dit ras zijn prima gezinshonden, mits het gezin consequent is en goed kan omgaan met een sterke, onstuimige hond. In de regel zijn ze lief voor kinderen. Hij zal huis en haard goed bewaken en katten en andere huisdieren accepteren als hij daar al vroeg vertrouwd mee is geraakt. Sommige exemplaren zijn wat strijdlustig ten opzichte van andere honden.


Karakter

Buitengewoon moedig, intelligent, doortastend.


Opvoeding

De American StaffordShire is niet geschikt voor mensen die weinig ervaring hebben met honden. Leer hem al op jonge leeftijd dat hij niet mag trekken aan de riem, want eenmaal volwassen zijn deze honden ontzettend sterk. Deze StaffordShire kan door middel van een goede en consequente opvoeding erg veel leren.


Beweging

Geen een American StaffordShire veel beweging. Ze lopen graag naast de fiets en zijn altijd te porren voor balspelletjes; daarnaast apporteren ze graag.


Trainingen/hondensporten

Er zijn diverse voorbeelden bekend van American StaffordShire Terriėrs die met goed gevolg gehoorzaamheidstesten afleggen.


Beharing

Stokharige, korte, dichte vacht.


Verzorging

Zo nu en dan moet je de dode en losse haren met een rubberen borstel uit de vacht verwijderen.


Bijzonderheden
Gemiddelde leeftijd: 12 jaar.

sluit venster