rasinformatie van de Australian Silky Terrier


sluit venster

Australian Silky Terrier

Geschiedenis

De Silky TerriŽr, die vroeger ook wel Sydney Silky of Silky Toy TerriŽr werd genoemd, werd rond het einde van de 19de eeuw gefokt in AustraliŽ. Het ras combineerde de beste eigenschappen van zowel de Australische TerriŽr als de Yorkshire TerriŽr. De eerste blauw/tan Silky TerriŽr deed in 1872 in AustraliŽ mee aan een Australische hondenshow. Op een gegeven moment werden deze hondjes in Engeland ingevoerd en daar met de Dandie Dinmont TerriŽrs gekruist, om een hond te produceren die we vandaag de dag de uiteindelijke Silky TerriŽr noemen. Deze hond werd niet ontwikkeld om de mens te dienen als rattenvanger of verdelger van ongedierte, maar als gezelschapsdier. Deze actieve, nieuwsgierige TerriŽrs hebben de luxueuze vacht van de Yorkies. Ze zijn klein, hebben een vacht met een scheiding in de lengte over de rug en donkere ogen. Het zijn licht gebouwde, compacte hondjes, die tamelijk laag op de benen staan. De Silky is middellang en heeft een verfijnde structuur. Ze hebben zowel staande als hangoren, maar alleen die met staande oren verschijnen op hondenshows. De Silkies van nu zijn aanhankelijke, spontane, beweeglijke gezelschapshondjes, tevens zeer geschikt voor op een flat.


Sociale aanleg

In het algemeen zijn ze erg lief voor kinderen. Met katten moet je ze al op jonge leeftijd vertrouwd laten raken, anders zullen de honden ze op latere leeftijd achterna jagen. Bezoek wordt meestal aangekondigd.


Karakter

Schrander, levendig, zelfverzekerd, geen allemansvriend, moedig.


Opvoeding

De opvoeding van Silky TerriŽrs is gelukkig erg eenvoudig omdat deze honden relatief snel leren.


Beweging

Dit ras past zich qua beweging aan het gezin aan.


Trainingen/hondensporten
Beharing

Zijdeachtige structuur, volkomen recht (niet golvend).


Verzorging

Om de vacht er optimaal uit te laten zien, moet je deze hond dagelijks borstelen. Zo nu en dan een bad is ook toegestaan. Kijk de tanjes regelmatig na op tandsteen. De Silky verhaart zelden.


Bijzonderheden
sluit venster