rasinformatie van de Beagle Harrier


sluit venster

Beagle Harrier

Geschiedenis

De Beagle Harrier behoort tot de reeks van de Lopende Honden. In de meeste gevallen is het niet zo, maar de stamboom van dit ras is wel gemakkelijk te achterhalen. Baron Gerard kruiste een Beagle met een Harrier en ontwikkelde op die manier een Foxhound met de gemiddelde grootte van beide rassen. Het is interessant om weten dat deze twee rassen die de Beagle Harrier vormden, ooit werden aanzien als één en hetzelfde ras. Door ze te kruisen sloot Baron Gerard onbewust de cirkel. Dit middelgroot ras is een geschikte jager op herten en hazen. Het is een forse en stevige hond met een zware beenderstructuur. Met zijn vastberadenheid en zijn scherp reukvermogen is hij een goede meutehond. Hij schrikt niet terug om zelfs de dichtste braamstruik binnen te dringen. Deze gemakkelijke en ongecompliceerde hond is een aangenaam gezelschap.


Sociale aanleg

De honden gaan in een meute een prooi (groot wild) zoeken en deze achtervolgen terwijl ze luidkeels aan de ajger(s) laten weten waar het wild zich bevindt. Dergelijke honden hebben een diep geworteld jachtinstinct en een zeer goede neus. Het spreekt voor zich dat deze meutehonden erg goed met soortgenoten om kunnen gaan, maar ook tegen kinderen zijn ze vriendelijk, al kunnen ze wat onstuimig zijn in de omgang. Doordat ze zelfstandig jagen in een groep, zonder commando's van een eigenaar, zijn ze in sterke mate onafhankelijk van karakter, erg sociaal en zeer moedig. Deze honden komen buiten Frankrijk niet veel voor.


Karakter

Sterk, beweeglijk en volhardend.


Opvoeding
Beweging
Trainingen/hondensporten
Beharing

Tamelijk kort, dicht en glad.


Verzorging
Bijzonderheden

Vanwege hun zeer zelfstandige karakter en hun luide stem (die ze graag laten horen), zijn deze honden in de regel minder geschikt als huishond dan bijvoorbeeld de Laagbenige of de Franse Staande Brakken.


Gemiddelde leeftijd: 12 jaar.

sluit venster