rasinformatie van de Boston Terrier


sluit venster

Boston Terrier

Geschiedenis

De Boston Terriėr heeft zijn bestaan te danken aan trouwe fans van dit ras in de Amerikaanse stad Boston. Hij is ontstaan uit een mengeling van de Engelse Bulldog en de oude witte Engelse Terriėr. 'Judge' en zijn nakomelingen ( in de jaren zeventig van de 19de eeuw ) waren de grondleggers van het ras. Geestdriftige leden van de American Bull Terriėr Club deden er twee jaar over om te bewijzen dat het ras een uniform type vererfde. Het ras werd erkend en tegenwoordig heeft de Boston Terriėr een korte, gladde vacht, die gestroomd met wit is. Hij wordt ook wel eens het 'zwart satijnen heertje' genoemd. Hoewel het ooit straatvechters waren, zijn Boston Terriėrs nu lieve, aanhankelijke gezelschapshonden.


Sociale aanleg

In de regel kan het ras prima opschieten met soortgenoten, andere huisdieren en kinderen.


Karakter

Levendig, schrander, gehoorzaam.


Opvoeding

Een Boston Terriėr is niet moeilijk op te voeden omdat hij graag leert en door zijn intelligentie vrij snel dingen oppikt. De hond is erg gevoelig voor de intonatie van jouw stem.


Beweging

Deze Terriėr heeft geen behoefte aan lange wandelingen, maar hij wil wel graag overal mee naartoe genomen worden. De honden zijn niet zwaar en kunnen wanneer het te warm of te inspannend voor ze wordt gemakkelijk gedragen worden. Spelen doen ze graag en veel.


Trainingen/hondensporten
Beharing

Kort, glanzend.


Verzorging

Deze hond heeft niet veel vachtverzorging nodig. Zo nu en dan haal je een glanshandschoen of borstel over de vacht. Houd de oren goed schoon en de nagels kort. Verzorg zo nu en dan de gezichtsrimpels met een daarvoor bestemde lotion.


Bijzonderheden
Gemiddelde leeftijd: 12 jaar.

sluit venster