rasinformatie van de Ca de Bou


sluit venster

Ca de Bou

Geschiedenis
Sociale aanleg

Voor leden van het eigen gezin is de Ca de Bou zeer vriendelijk en meegaand. Hun taak als waakhond nemen ze zeer serieus; ongenode gasten komen bij dit ras niet verder dan het tuinhek. Onbekende visite wordt desondanks geaccepteerd als de baas aangeeft dat het in orde is. Met kinderen zijn ze in doorsnee geduldig. De Ca de Bou kan behoorlijk dominant en strijdvaardig zijn ten opzichte van seksegenoten. Dit is met name bij de reuen het geval. Met leden van het andere geslacht geeft de omgang zelden problemen. Samenleven met een of meerdere huiskatten en andere huisdieren is heel goed mogelijk, mits de hond hier op jonge leeftijd al aan gewend is.


Karakter

Rustige huishond, leert erg snel, geen allemansvriend. Vertoont terughoudendheid naar mensen die hij niet kent. Goede waakhond. Reuen vrij dominant maar met een goede opvoeding prima te hanteren. Teven minder dominant maar niet minder indrukwekkend.


Opvoeding

Deze intelligente hond leert vrij snel. Ze lenen zich niet voor ellenlange trainingssessies, maar doen hun baas wel graag een plezier. Tijdens de opvoeding moet veel nadruk gelegd worden op de socialisatie met mensen. Je hoef niet bang te zijn dat je hiermee een 'allemansvriend' creŽert; de hond zal door een goede socialisatie alleen maar stabieler reageren en gemakkelijker worden in de omgang. Zijn capaciteiten als bewaker en beschermer nemen er niet van af. Een evenwichige en rustige baas die serk in zijn schoenen staat, haalt het beste uit deze hond naar boven.


Beweging

De Ca de Bou heeft vrij veel bewegingsbehoefte. De hond kan je urenlang vergezellen op wandelingen en vindt het erg leuk om stokken te apporteren en te spelen met balletjes en dergelijke. Komt het je eens een dagje niet uis, dan past de hond zich aan.


Trainingen/hondensporten
Beharing

Kort en hard.


Verzorging

De Ca de Bou heeft erg weinig vachtverzorging nodig. Het is toereikend om de vacht tijdens de verharingsperiode met een rubberen borstel te borstelen. Houd de nagels kort.


Bijzonderheden
sluit venster