rasinformatie van de Chinese Naakthond, Powder Puff


sluit venster

Chinese Naakthond, Powder Puff

Geschiedenis

De Chinese Gekuifde Naakthond, die ooit de 'eetbare Chinese hond' werd genoemd, stamt volgens sommigen af van een haarloze Afrikaanse voorouder. Door steeds met de kleinste hondjes te fokken, ontstond de moderne versie van dit ras. Deze honden gingen met Chinese zeelieden mee op de wilde vaart en hielden de schepen vrij van ongedierte. Tegen de 18e eeuw waren ze dan ook in Afrika, Azië, Europa en Amerika te vinden. Er is tegenwoordig zowel een kale als een behaarde variëteit, de Powderpuff, vaak in hetzelfde nest. Het wonderlijke is dat de Chinese Gekuifde Naakthond warmte kwijtraakt via zweetklieren en niet via hijgen. Dit ras is in China (zijn land van oorspong) zeldzaam, maar geniet een groeiende populariteit in het Westen.


Sociale aanleg

Als kinderen de hond in zijn waarde kunnen laten, is de omgang met hem geen enkel probleem. Ook in het gezelschap van soortgenoten en andere huisdieren zorgen ze zelden of nooit voor problemen.


Karakter

Levendig, aanhankelijk, vriendelijk.


Opvoeding

De Chinese Naakthonden zijn niet moeilijk op te voeden omdat ze intelligent zijn en snel begrijpen wat er van ze verlangd wordt.


Beweging

Dit ras past zich qua beweging aan aan jouw gezinssituatie.


Trainingen/hondensporten
Beharing

Volledig behaard. Lang.


Verzorging

De Powder Puff moet zo nu en dan geborsteld worden en mag wat vaker in bad. In de regel wordt bij deze hond het haar op zijn gezicht in een punt naar beneden geschoren - zo krijgt het dier zijn typische uiterlijk. Met name de ongepigmenteerde delen van de huid zijn gevoelig voor zonlicht en we raden dan ook aan de hond hier niet al te lang aan bloot te stellen of een goede zonnebrandcrème te gebruiken.


Bijzonderheden

In één nestje kunnen beide variateiten (Naakte en Powder Puff) voorkomen.


sluit venster