rasinformatie van de Lakeland Terrier


sluit venster

Lakeland Terrier

Geschiedenis

De oude rasnaam van de Lakeland Terriėr was Patterdale Terriėr. Later is hij genoemd naar het merengebied in Cumberland in Noord-Engeland. Engelse boeren gebruikten deze honden als vossenjagers. Ze zijn vasthoudend en moedig en groeven zich ondergronds diep in. Soms raakten ze daarbij dagenlang vast. Dan moesten ze worden uitgegraven. Deze hond spoorde niet alleen de vossen op, hij doodde ze ook. Hoewel de afstamming nog steeds een raadsel is, zou de Lakeland Terriėr gemeenschappelijke voorouders hebben met de Border Terriėr, de Bedlington Terriėr en de Dandie Dinmont Terriėr. Ondanks hun jachtlust, zijn Lakelands ook geschikt als huishond. Dit ras komt momenteel nog niet zoveel voor op tentoonstellingen.


Sociale aanleg

Lakelands gaan goed om met kinderen, maar dat geldt eigenlijk ook voor de omgang met andere honden, een eigenschap die binnen het ras niet algemeen is. De honden kunnen was gereserveerd zijn ten opzichte van vreemden, maar inder normale omstandigheden neemt dit geen extreme vormen aan. Leer ze al jong met katten en andere huisdieren om te gaan, zodat ze deze later niet zullen najagen.


Karakter

Moedig, vriendelijk, goede bewaker.


Opvoeding

Deze sportieve hond leert vrij gemakkelijk. Zorg ervoor dat de oefeningen afwisselen zijn en als je de hond op deze manier wat uitdaging biedt, zal hij al snel jouw bedoelingen oppakken.


Beweging

Een Lakeland Terriėr kan op een flat gehouden worden, maar dan moet je er wel voor zorgen dat hij voldoende beweging krijgt. Ze moeten regelmatig onaangelijnd kunnen rennen en spelen.


Trainingen/hondensporten

Lakeland Terriėrs zijn zonder meer geschikt voor verschillende takken van de hondensport, zoals fly-ball en behendigheid.


Beharing

Dik en hard met goede ondervacht.


Verzorging

De Lakeland Terriėr moet twee of drie keer per jaar worden geplukt, wat betekent dat de oude haren met de hand uit de vacht worden gehaald. Haal los haar uit de gehoorgang en knip het teveel aan haar tussen de voetzolen weg. De vacht van showhonden heeft wat meer aandacht nodig.


Bijzonderheden
sluit venster