rasinformatie van de Mexicaanse Naakthond


sluit venster

Mexicaanse Naakthond

Geschiedenis

Haarloze honden komen of kwamen in alle delen van de wereld voor. Ze zijn gewoonlijk afkomstig uit tropische of subtropische gebieden. In Mexico komen haarloze honden al honderden jaren voor. Het ras werd genoemd naar de god Xolotl, aan wie de honden werden geofferd om te worden gegeten in verband met religieuze ceremonien. De Mexicaanse Naakthond is een echte vegetarier, en hij heeft geen normale premolaren. Een ander bijzonder kenmerk is dat zijn lichaamstemperatuur hoger is dan die van andere honden, ca. 40 graden Celsius. Het ras komt buiten het land van herkomst bijzonder weinig voor en wordt in ons deel van de wereld als een rariteit beschouwd.


Sociale aanleg

Deze opvallende honden gaan in de regel goed om met soortgenoten en alle andere huisdieren en kinderen.


Karakter

Levendig, aanhalig, intelligent, gehoorzaam.


Opvoeding

De Mexicaanse Naakthond is niet moeilijk op te voeden.


Beweging

Het ras heeft niet erg veel beweging nodig. Laat de hond regelmatig wat dollen en spelen en hij voelt zich prima op zijn gemak. Ook gaat hij graag aangelijnd met zijn baasje overal naartoe.


Trainingen/hondensporten




Beharing

Afwezig, behalve soms een bosje haar op de schedel en aan de staartpunt.


Verzorging

Dat de Mexicaanse Naakthond geen vacht heeft, betekent niet dat je zijn huid niet goed hoeft te verzorgen! In eerste instantie moet je de huid zo goed mogelijk tegen de zon beschermen, anders kan deze verbranden. Eigenaren scrubben de huid regelmatig (met een voor mensen bestemde scrubcrème) om de dode huidcellen te verwijderen en de huid zacht te houden. Het belangrijkste is dat de huid veerkrachtig en egaal blijft en tegen uitdroging beschermd wordt. Met een goede lotion of crème gaat dit uitstekend. Soms wordt de huid met olie ingewreven.


Bijzonderheden

De Mexicaanse Naakthond is een uiterst zeldzaam en bijzondere hond, die wat meer bekendheid en liefhebbers kan gebruiken om het ras tegen uitstervind te behoeden.


sluit venster