rasinformatie van de Petit Bleu de Gascogne


sluit venster

Petit Bleu de Gascogne

Geschiedenis

De Petit Bleu de Gascogne behoort tot de rassengroep van de Lopende Honden, en is één van de vier types van de Chien Bleu de Gascogne. De overige drie zijn de Grand Bleu de Gascogne, de Basset Bleu de Gascogne en de Griffon Bleu de Gascogne. Deze Petit is een levendige en actieve hond, die geschikt is voor de jacht op de meeste soorten wild. Hij wordt vooral gebruikt voor de korte jacht met het geweer. De haas is zijn meest geliefde wild.


Sociale aanleg

De honden gaan in een meute een prooi (groot wild) zoeken en deze achtervolgen terwijl ze luidkeels aan de ajger(s) laten weten waar het wild zich bevindt. Dergelijke honden hebben een diep geworteld jachtinstinct en een zeer goede neus. Het spreekt voor zich dat deze meutehonden erg goed met soortgenoten om kunnen gaan, maar ook tegen kinderen zijn ze vriendelijk, al kunnen ze wat onstuimig zijn in de omgang. Doordat ze zelfstandig jagen in een groep, zonder commando's van een eigenaar, zijn ze in sterke mate onafhankelijk van karakter, erg sociaal en zeer moedig. Deze honden komen buiten Frankrijk niet veel voor.


Karakter

Aanhankelijk, rustig, vriendelijk.


Opvoeding
Beweging
Trainingen/hondensporten
Beharing

Niet te kort en dicht.


Verzorging
Bijzonderheden

De petit Bleu de Gascogne kan zich, in tegenstelling tot de andere Hoogbenige Drijvende Brakken, met de juiste begeleiding redelijk goed aanpassen als gezinshond.


sluit venster