rasinformatie van de Thai Ridgeback


sluit venster

Thai Ridgeback

Geschiedenis

De Thai Ridgeback is een oud ras waarvan de eerste tekeningen zijn gevonden op archeologische vondsten in Thailand van ongeveer 350 jaar geleden. De vondsten kwamen voornamelijk voor in het oostelijk deel van Thailand waar de honden werden gebruikt voor de jacht en om de veewagens op de weg te volgen en te bewaken. Bovendien moest hij huis en haard verdedigen. Het ras heeft zijn originele type vooral weten te behouden, vanwege de slechte bereikbaarheid van grote delen van oostelijk Thailand. Omdat het geisoleerd leefde en niet met andere rassen in aanraking kwam, waren er minder mogelijkheden tot vermenging met andere hondenrassen. Buiten zijn vaderland is het nog steeds een uiterst zeldzaam ras en kan het als kynologische rariteit worden beschouwd.


Sociale aanleg

De omgang met andere huisdieren levert geen enkel probleem op, maar dan moet de hond wel met deze dieren zijn grootgebracht. Ten opzichte van vreemden stelt de Thai zich enigszins terughoudend op.


Karakter

Krachtig, actief.


Opvoeding

De opvoeding van de Thai Ridgeback moet met zachte, meer zeer consequente hand plaatsvinden.


Beweging

Dit Thaise ras heeft redelijk wat beweging nodig. Lopen naast de fiets of het geregeld maken van langere wandelingen zijn beslist noodzakelijk om de hond geestelijk en lichamelijk in goede conditie te houden.


Trainingen/hondensporten

Er zijn voorbeelden bekend van honden van dit ras die met goed gevolg verschillende cursussen hebben volbracht.


Beharing

Kort en zacht. De ridge op de rug ontstaat doordat het haar op de plek in tegenovergestelde richting groeit tov de rest van de vacht. Ridge loopt van schouders tot heupbeenknobbel, symmetrisch en bij voorkeur smal.


Verzorging

Deze ridgeback heeft een minimum aan vachtverzorging nodig. Als je de vacht zo nu en dan borstelt, blijft deze in prima conditie.


Bijzonderheden

De Thai Ridgeback is buiten het land van herkomst een zeldzame verschijning.


sluit venster