rasinformatie van de Weimaraner stokhaar


sluit venster

Weimaraner stokhaar

Geschiedenis

Toen het Duitse hof van Weimar rond het einde van de 18de eeuw op wolven- of berenjacht ging, trouwens een gevaarlijke onderneming, dan werd op een speciale hond vertrouwd. Hun keus was een vroege voorouder van de Weimaraner (of Weimaraner Vorstehhund; Weimarse Staande Hond is de officiŽle benaming): een moedige en intelligente combinatie van Jachthonden, Pointers en Bloedhonden. Ook zou de Weimar Pointer, zoals hij oorspronkelijk heette, nog invloed hebben ondergaan van de oude Chien Blanc du Roy en van Zuid-Europese Staande Honden. De zilvergrijze kleur is uniek in de hondenwereld. Deze opvallend gekleurde honden bestaan in een kortharige en een langharige variŽteit. De Langharige Weimaraner is niet erkend in Amerika, maar wel in Europa. Als ze veel beweging krijgen, zijn Weimaraners ook erg prettige gezelschapshonden.


Sociale aanleg

Voor kinderen zijn deze honden in de regel erg vriendelijk en wanneer je de hond al vroeg socialiseert met katten en andere huisdieren, zal ook hun gezelschap geen problemen opleveren. met soortgenoten gaan Weimaraners eveneens goed om. Het ras is redelijk waaks, maar niet uitgesproken onvriendelijk tegen onbekenden. Maar wees gerust, als de nood aan de man is, zal deze hond er zijn.


Karakter

Vriendelijk, gehoorzaam, moedig.


Opvoeding

Weimaraners zijn snelle leerlingen die graag iets voor hun baas doen en intelligent genoeg zijn om te begrijpen wat er van ze verlangd wordt. De toekomstige eigenaar moet stevig in zijn schoenen staan, want Weimaraners kunnen soms wat dominant zijn.


Beweging

Je kan overwegen met de hond te gaan jagen. Heb je echter totaal geen ambities in deze richting, dan zal je regelmatig langere stukken met de hond moeten gaan lopen, want de Weimaraner neemt absoluut geen genoegen met driemaal daags een ommetje. De honden hebben veel beweging nodig om zich gelukkig te voelen, en bij voldoende beweging is de hond in huis erg rustig. Dit ras, dat graag apporteert en zwemt, kan je prima in een buitenkennel houden, maar dan moet je het voldoende aandacht en beweging bieden.


Trainingen/hondensporten
Beharing

Dicht, hard en draadachtig.


Verzorging
Bijzonderheden
sluit venster