Anatolische Herder
rasfotoalbum
Rasvereniging - kennels
rasinformatie
zoekgegevens
verwacht
geboren
gevraagd
dekreuen
herplaatsing
Kadoartikelen van de Anatolische Herder

Anatolische Herder

Coban Kopegi


Indira Makoum Di Casa Romano
Margreet Hoep

Rasgroep F.C.I.2 Pinschers, Schnauzers, Molossers, Berghonden, Zw Sennenhond.
F.C.I. nr. / Sectie331 / 2.2
Land van herkomstTurkije.
GebruikHerdershond, beschermer van kuddes. Waak- en verdedigingshond.
KarakterOnafhankelijk, zelfstandig, actief, wijs, niet agressief.
Schofthoogte71.0 - 81.0 cm
Gewicht41.0 - 64.0 kg
KleurAlle kleuren toegestaan.

RaseigenschappenHoofdKrachtig maar passend bij lichaam. Breed ter hoogte van oren, lichtelijk gerond, licht aangeduide stop. Volw. reuen hebben veel groter hoofd dan teven. Snuit enigzins korter dan schedel met recht profiel. Neus zwart, net als de licht overhangende lippen.
OgenTamelijk klein in verhouding tot de schedel. Donker van kleur. Goed uit elkaar geplaatst. Staan in donkere oogkassen.
OrenMiddelmatige afmeting Driehoekig, aan uiteinden lichtelijk afgerond. Vallen tegen de wangen maar bij aandacht meer omhoog gedragen.
GebitDe sterke tanden zijn goed en scharend geplaatst.
HalsLichtelijk gewelfd, krachtig gespierd, van middelmatige lengte en eerder zwaar. Hij is voorzien van een lichte wam.
LichaamRuglijn tamelijk kort, goed in verhouding tot lengte van de benen. Ter hoogte van de lendenen licht oplopend. Goed opgetrokken buik. Diepe borst reikt tot op de ellebogen. Ribben goed gewelfd. Borstkas van goede lengte.
BenenVoorbenen staan goed uit elkaar, recht, van goede lengte, van stevig bot. Schouders goed gespierd en stevig. Krachtige achterbenen, niet te overvloedige bespiering van achteren bezien. Loodrecht geplaatst, met lange dijen en goed gehoekt in de knieen.
VoetenStevig. Goed gebogen tenen.
StaartLang tot op de sprongen. Tamelijk hoog aangezet. In rust laag en licht gebogen gedragen, bij aandacht hoog gedragen, met de punt in de krul over de rug, speciaal voor de reuen.
BeharingTamelijk kort, zeer dichte ondervacht, zoals poolhonden. Lengte varieƫrt in samenhang met het klimaat (langer in de winter). De vacht is langer en dichter in hals, op schouders en bij dijen.