Alles over de Bullmastiff

van aanschaf, kosten, karakter, opvoeding en overige tips

Jij bent op deze bullmastiff pagina terecht gekomen, omdat jij een bullmastiff puppy wilt aanschaffen.

Of misschien weet je al zeker dat je een bullmastiff krijgt en ben je hier om je optimaal voor te bereiden.

Wat jouw reden ook is; je zit hier precies goed!

Op deze pagina vind je algemene informatie over de bullmastiff, maar ook waar je rekening mee moet houden wanneer je een bullmastiff puppy wilt aanschaffen.

Vragen zoals wel of geen hondenverzekering afsluiten, welke spullen je allemaal in huis moet halen voor je bullmastiff. Tips over de opvoeding van je bullmastiff pup, hoe je ervoor zorgt dat hij zindelijk wordt, socialisatie en nog veel en veel meer.

Bullmastiff - introductie
Hoofdstuk 1

Algemene informatie over de Bullmastiff


De bullmastiff hond - algemene informatie
 

Ontstaan uit een sociaal probleem

De bullmastiff is een relatief jong hondenras dat halverwege de negentiende eeuw in Engeland ontstond, met een heel specifiek doel voor ogen. Dat doel was niet per se heel sympathiek en had te maken met de grote armoede en sociale ongelijkheid die op dat moment heerste in het Verenigd Koninkrijk. De Britse adel en de grote fabriekseigenaren hadden door de overzeese rijkdom en de industriële revolutie enorme rijkdommen verzameld en woonden in landhuizen op gigantische lappen grond. Tegelijk had de normale bevolking van de Britse eilanden het zwaar. Mensen werkten hard voor een hongerloontje, werden vaak ziek door slechte leefomstandigheden en hadden regelmatig te weinig geld om hun grote gezinnen te kunnen voeden. Daardoor zagen veel arbeiders en kleine boeren zich gedwongen om op andere manieren voor eten te zorgen.

De nachthond van de jachtopziener

Op de landerijen van de rijke Britten liep veel wild rond, zoals herten, zwijnen en fazanten. De arme bewoners, met name op het platteland, zagen soms geen andere mogelijkheden dan de stroperij om hun hongerige gezinnen van een fatsoenlijke maaltijd te voorzien. Rond 1850 begon dit probleem zulke grote vormen aan te nemen dat de jachtopzieners het niet meer aankonden. Er werd gezocht naar hulp bij het bewaken van het wild, waarvoor in eerste instantie Engelse buldoggen werden ingezet. Die keuze leidde tot een nogal bloederig probleem: de buldoggen waren te agressief voor deze taak. Ze vingen wel stropers, maar die waren tegen de tijd dat de jachtopziener ze vond vaak al zo zwaar toegetakeld dat ze niet eens meer voor de rechter gesleept konden worden...

Op zoek naar een alternatief

Na het mislukte experiment met de buldoggen werd het nodig om een alternatief te zoeken. Er was een hond nodig die stropers wel kon betrappen en ze ook kon grijpen, maar dan wel zonder ze meteen zwaar te verwonden of zelfs dood te bijten. Daarvoor werd een nieuw soort hond gefokt, waarbij buldoggen werden gekruist met andere rassen om ze tegelijk groter en imposanter te maken, maar vooral ook wat rustiger en minder bloeddorstig. Uiteindelijk werd gekozen voor de Engelse mastiff, die een stuk groter en zwaarder dan een buldog was en nog steeds goed als werkhond kon worden ingezet, maar zijn agressie een stuk beter in bedwang kon houden. Het fokprogramma werd een succes: de bullmastiff was geboren.

Veertig procent buldog, zestig procent mastiff, honderd procent effectief

De bullmastiff ontstond, zoals de naam al aangeeft, uit een kruising tussen de grote Engelse mastiff en de kleinere, maar sterke en agressieve Britse buldog, die inmiddels zelf niet meer voorkomt. De verhouding in de genetische achtergrond is ongeveer veertig procent buldog en zestig procent mastiff. De effectiviteit van de kruising was honderd procent: de jachtopzieners zetten zelfs onderlinge competities op om te zien wie de beste bullmastiff in dienst had.

Nachtwacht

De bullmastiff werd ook wel ‘Game Keeper’s Night Dog’ of de ‘nachthond van de jachtopziener’ genoemd, omdat ze prima zelfstandig ’s nachts grote gebieden tegen de stropers konden beschermen. Door de het formaat dat het ras aan de grote mastiffs te danken heeft is deze hond heel goed in staat om een mens in bedwang te kunnen houden: perfect om stropers en andere indringers te ‘arresteren’. De krachtige bouw van de buldog is daarbij extra nuttig, maar de agressie van deze voorouder wordt juist weer getemperd door de rustige aard van een mastiff. Daardoor kan een bullmastiff worden afgericht om een insluiper bij de kladden te grijpen zonder die arme drommel meteen ernstig te verwonden. Dan is er nog het uiterlijk als doel van het fokprogramma. De donkere vacht van het ras was erg handig om ongezien door de nacht te sluipen. De extra hoogte was ook mooi meegenomen: reken maar dat je je een hoedje schrikt als je door een donker bos sluipt en plotseling oog in oog met een boze bullmastiff komt te staan...

Een waakse gezinshond

Toen de bullmastiff al ruim een eeuw zijn werk had gedaan op de Engelse landerijen werd in 1924 het ras officieel erkend door de English Kennel Club. De Amerikaanse AKC volgde in 1934 en een jaar later werd de eerste rasstandaard vastgesteld. Tegenwoordig is stropen gelukkig niet meer zo’n issue in Engeland, want de sociale verhoudingen zijn er inmiddels een stuk gelijkwaardiger dan tweehonderd jaar geleden. De bullmastiff wordt nu dan ook vooral als grote gezinshond gehouden, tot ver buiten de Britse Eilanden. Er zijn in de loop der jaren ook wel andere taken voor het ras gevonden, zoals het bewaken van Zuid-Afrikaanse mijnen bijvoorbeeld. Wereldwijd wordt nu het werk als waakhond en gezinsvriend gecombineerd, wat goed kan door het zachtaardige karakter dat de mastiffkant de hond heeft meegegeven. Toch zijn het in wezen nog steeds heel specifiek gefokte waakhonden, die prima kunnen meedraaien in het gezinsleven, maar wel specifiek moeten worden gesocialiseerd om geen vergissingen te maken als er onbekende mensen in de buurt komen. Je kunt je voorstellen dat de postbode niet blij zal zijn als hij met zijn been stevig in de kaken van je bullmastiff geklemd op de oprit ligt te wachten tot jij hem komt bevrijden...

 
Hoofdstuk 2

Uiterlijke kenmerken van de Bullmastiff


het uiterlijk van de bullmastiff hond
 

Flinke jongens en meiden

Uit de geschiedenis van het ras blijkt al wel dat de bullmastiff er speciaal op is gefokt om een stevige, sterke hond te zijn. Uitzonderingen daargelaten hoort een reu ongeveer 50 tot 60 kilo te wegen en een teef 40 tot 50 kilo. Dat is een flink gewicht voor een hond die een schofthoogte bereikt van 63 tot 68 centimeter bij de reuen, of 61 tot 66 centimeter voor de iets kleinere teefjes. Met stevige poten en een sterke nek en hals is een bullmastiff een gespierde hond, die vroeger een ongelukkige stroper zeker zonder problemen naar de grond kon werken. Een bullmastiff heeft een slank postuur met een korte, rechte rug. De rug loopt over in een hoog gedragen staart die stevig begint aan de staartwortel en dan smaller toeloopt naar de punt.

Kop met buldog en mastiff kenmerken

Een bullmastiff heeft een krachtige, karakteristieke kop, die zowel aan de buldog als aan de mastiff doet denken. De goed gespierde nek is bijna net zo breed als de kop zelf. De schedel is zwaar gebouwd en vierkant van vorm, met stevige kaken. Een lichte onderbeet mag volgens de rasstandaard, maar door de korte snuit en de vorm van de neus is de bullmastiff wel kwetsbaar voor luchtwegaandoeningen en kortademigheid. Het gezicht van een bullmastiff wordt gedomineerd door het zwarte masker dat vanaf de voorsnuit naar de ogen loopt. De ogen zelf zijn amandelvormig en donkerbruin of hazelnootkleurig.

Een stevige waakhond die groeit als kool

Een bullmastiff puppy is een schattig gezicht, al was het maar vanwege het contrast tussen een grote volwassen waakhond en het kleine bolletje wol dat de eerste paar maanden door je huis huppelt. Des te belangrijker is het om als toekomstige eigenaar te beseffen dat deze puppy’s groeien als kool: harder dan de meeste andere hondenrassen. Die razendsnelle ontwikkeling is niet alleen een goede reden om te investeren in kwalitatief hoogwaardig hondenvoer. Het is hierdoor ook extra belangrijk om het rustig aan te doen met je puppy, om blessures, gewrichtsproblemen en andere medische gevolgen voor te zijn. Een extra aandachtspunt is daarbij nog dat een bullmastiff in de puppytijd behoorlijk ongeremd en druk kan zijn: zorg dus dat je puppy genoeg rust kan nemen om de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling in goede banen te leiden. Ga ook niet te jong veel spelletjes spelen en activiteiten ondernemen met een bullmastiff, ook al lijkt hij daar nog zo’n zin in te hebben. Bouw alle activiteiten met mate op.

 
Hoofdstuk 3

Karaktereigenschappen van de Bullmastiff


het karakter van een bullmastiff puppy
 

Eigenwijs en gevoelig

Om een bullmastiff goed op te voeden moet je als baasje stevig in je schoenen staan, zonder je als een tiran op te stellen. Deze honden kunnen behoorlijk eigenwijs zijn, dus het is belangrijk om duidelijk te blijven tijdens de training en socialisatie, op een consequente manier. Toch zijn bullmastiffs gevoelige honden, die kwetsbaar zijn voor een onnodig strenge of autoritaire opvoeding. Daarbij is het ook goed om te onthouden dat puppy’s behoorlijk druk en wild kunnen zijn, maar dat deze karaktertrek langzaam naar de achtergrond verdwijnt naarmate ze volwassen worden. Het duurt relatief lang voor dat dit ras mentaal helemaal volwassen wordt. Reken op zeker anderhalf tot twee jaar voordat je op dit punt bent beland. Tegen die tijd is een bullmastiff een heel stuk rustiger dan in de puppytijd. Daarom is het voor een volwassen hond van dit ras juist belangrijk om genoeg te bewegen en de mentale uitdaging te krijgen die hij nodig heeft om niet sloom en verveeld te worden.

Zachtaardig maar waaks

Nadat de eerste stuiterfase in de puppytijd achter de rug is merk je dat een bullmastiff in de kern een lieve, zachtaardige hond is. Ze kunnen daardoor prima met kinderen omgaan, hoewel je geen enkele hond ooit alleen mag laten met jonge kinderen. Een bullmastiff is erg trouw aan zijn gezin, maar naar vreemden en andere dieren, zeker honden, kunnen ze wantrouwend zijn. Hier komt het waakhondenkarakter om de hoek kijken. In de socialisatiefase moet je als baasje vooral proberen om je hond aan zoveel mogelijk verschillende vreemde en nieuwe dingen te laten wennen, zodat hij niet steeds in de ‘verdedigingsmodus’ schiet als er een onbekend gezicht verschijnt.

Zelfstandig en toch aanhankelijk

De bullmastiff is er speciaal op gefokt om zelfstandig te kunnen opereren. Om ’s nachts een groot gebied tegen stropers en insluipers te beschermen moet je je eigen beslissingen kunnen nemen. Heb je een tuin, of beter nog, een erf, dan zal je hond daar graag de hele dag in rondlopen en luieren. Als je geen buitenruimte hebt en toch een bullmastiff wilt, dan moet je er echt voor zorgen dat hij genoeg beweging krijgt om te voorkomen dat je hond sloom en apathisch wordt. Tegenover die zelfstandigheid staat de persoonlijkheid van de bullmastiff als waak- en verdedigingshond. Goed opgevoede bullmastiffs worden hechte vrienden en trouwe beschermers van hun gezin. Ze willen het hun baasjes graag naar de zin maken en kunnen daardoor naast hun zelfstandigheid heel aanhankelijk zijn naar de mensen om ze heen.

 
Hoofdstuk 4

Verzorging van de Bullmastiff


de verzorging van bullmastiff puppy's
 

Een gemakkelijke hond om te verzorgen

De verzorging van een bullmastiff is niet ingewikkeld, maar dat betekent niet dat je het jezelf als baasje al te gemakkelijk moet maken. Hoewel de gladde, korte vacht niet elke dag intensief geborsteld hoeft te worden, is een wekelijkse kam- en borstelronde wel de beste manier om de vacht van je hond in goede conditie te houden. Als je hond in de rui is moet hij vaker worden gekamd en geborsteld, maar wees niet bang: je merkt het snel genoeg als die fase is aangebroken. De glanzende vacht van een goed verzorgde en topfitte bullmastiff is een prachtig gezicht. Om de haren zo mooi mogelijk te houden is het verstandig om je hond een lekkere zachte plek te geven om te liggen, zodat er geen doffe of kalende plekken ontstaan door het luieren.

Tanden, ogen, oren, en nagels

De tanden van een hond zijn een belangrijk stuk gereedschap, die zeker een goede verzorging verdienen. Er is speciale hondentandpasta op de markt waarmee je het gebit van je hond tenminste een keer per week kunt poetsen. Het slimste is om dit vanaf de puppytijd te doen, zodat je hond er meteen aan kan wennen en je straks niet met een nukkige puber van meer dan vijftig kilo hoeft te worstelen om zijn tanden schoon te houden. De vacht rond de ogen en oren vraagt om wat extra zorg en aandacht, omdat hier het snelst een ontsteking kan ontstaan door opgehoopt vuil. Dep viezigheid voorzichtig weg met een vochtig doekje of wattenstaafje met lauw gekookt water erop. Controleer ook regelmatig of de nagels niet te lang worden, zelfs al kan je bullmastiff de hele dag lekker buiten lopen. Knip ze alleen als je weet hoe het moet: als je het niet kunt of niet goed durft, ga er dan mee naar een specialist zoals de dierenarts.

 
Hoofdstuk 5

Fysieke en mentale uitdaging Bullmastiff


Een rennende bullmastiff
 

Rust roest

Je kunt met een bullmastiff prima flinke stukken wandelen, dus maak daar vooral tijd voor in je dagritme, want genoeg bewegen is erg belangrijk voor de fitheid en gezondheid van je hond. Je bullmastiff vindt het ook heerlijk om samen op pad te gaan, dus stap zodra je kunt in de rol van de jachtopziener en maak een flink rondje over de ‘landerijen’ samen met je compagnon. Als je een tuin hebt maakt je bullmastiff daar graag gebruik van als territorium. Als je hond de hele dag binnen blijft, dan liggen er een aantal risico’s op de loer. Hoewel dit ras erg actief kan zijn en graag lekker buiten aan de slag gaat, zit er ook een neiging tot lui in de hoek liggen in de aard van het beestje. Zorg er dus voor dat je voldoende activiteit kunt bieden om te voorkomen dat je bullmastiff de weg van de minste weerstand kiest, want door luieren gaat de conditie en de kracht van je dier snel achteruit. Voor deze honden geldt dus het oude gezegde: rust roest.

Bewegen, maar ook blijven nadenken

Genoeg beweging is cruciaal, maar niet voldoende om je bullmastiff in topvorm te houden. Daarvoor is naast lichamelijke inspanning ook geestelijke uitdaging nodig. Zorg dat je genoeg leuke spelletjes blijft bedenken om met je trouwe viervoeter te kunnen spelen. Als die zich concentreren op beweging, zoals achter een bal aanrennen of lekker aan een stevig touw trekken, probeer het dan ook mentaal interessant te houden door bijvoorbeeld een lekker hondensnoepje op een lastige plek te verstoppen of andere puzzels te bedenken. Je kunt online, offline en bij andere baasjes genoeg ideeën opdoen om het samen leuk te houden.

 
Hoofdstuk 6

Opvoeding van een Bullmastiff


het opvoeden van een bullmastiff
 

Hou het actief, maar bouw rustig op

Om ervoor te zorgen dat je bullmastiff de aangename, onverstoorbare en zachtaardige hond wordt die hij hoort te zijn, moet je wel eerst samen de puppyfase goed doorkomen. De ontwikkeling tot een volwassen hond gaat bij dit ras vrij langzaam, dus in de eerste twee jaar moet je rekening houden met een behoorlijk onstuimige puppy en puberhond in huis. Het is daarbij verleidelijk om hierin mee te gaan en als twee dolle honden de hele dag samen te spelen, maar hou er rekening mee dat je hond nog volop in de groei is, zowel mentaal als lichamelijk. De botten, spieren en gewrichten zijn nog niet volgroeid, dus doseer je activiteiten, speel niet te wild en zorg voor genoeg rustmomenten. Een plek zoals een bench waar je puppy zich veilig terug kan trekken is een goed idee. Er zijn prima boeken beschikbaar die een goede benchtraining stap voor stap uitleggen, dus lees je goed in voordat je puppy arriveert. Of lees dit artikel over benchtraining.

Socialiseren van een raswaakhond

Een volwassen bullmastiff is een lieve, rustige en zachtaardige hond, maar daarvoor is wel een goede socialisatie en opvoeding nodig. Onthoud dat je hond in wezen een echte waakhond is, met alle instincten die daarbij horen. Leer hem daarom van jongs af aan goed om te gaan met vreemden, door een zorgvuldige socialisatie. Een bullmastiff socialiseer je voor een belangrijk deel binnen je eigen gezin. Dit zijn erg sociale honden, die het liefst dicht bij hun gezinnetje blijven. Betrek je bullmastiff daarom vanaf de puppytijd bij jullie gezinsleven, zodat hij alle tijd heeft om aan jullie gedrag te wennen. Bij de socialisatie kun je gebruik maken van de gevoelige aard van een bullmastiff: als jij ergens van schrikt, dan merkt je hond dat direct. Aan de andere kant: als jij rustig en relaxt blijft als er andere honden, vreemde mensen, of rare objecten zoals fietsen en auto’s in de buurt komen, dan zal je hond aan je merken dat het niet nodig is om ‘aan te slaan’. Besteed hier genoeg aandacht aan: je postbode zal je er dankbaar voor zijn!

Samen op puppycursus

Ga altijd met je puppy samen naar een puppycursus. Daar kun je niet alleen profiteren van de expertise van een ervaren trainer, maar je kunt er ook leren hoe je consequent blijft in de opvoeding van je hond. Een puppycursus is ook een goede investering in de socialisatie van je bullmastiff. Op de cursus komen jullie namelijk al in aanraking met andere honden van allerlei soorten, wat een prachtige kans is om samen te leren hoe jullie daar rustig en vriendelijk mee om kunnen gaan. Consequent blijven is sowieso de sleutel tot een gebalanceerde en goedaardige hond, zeker bij een bullmastiff. Ze kunnen erg eigenwijs zijn en dat deel van hun persoonlijkheid wil je echt goed onder controle krijgen voordat ze volwassen en volgroeid zijn.

Voedings- en gedragspatroon

Omdat een bullmastiff puppy zo hard groeit is het heel belangrijk om te zorgen voor kwalitatief goed voer, waar alle nodige bouwstoffen in aanwezig zijn. Dat is dan wel weer een extra punt van aandacht in combinatie met zijn neiging tot luiheid. Voeding met hoge energiewaarde is alleen goed voor je hond zolang hij genoeg beweging krijgt. Te weinig bewegen kan heel snel tot overgewicht leiden. Dat is voor volwassen honden al slecht, maar voor een jonge hond kan het funest zijn voor de nog ontwikkelende gewrichten, waar door een te zwaar lijf veel te veel druk op wordt uitgeoefend.

Positief en consequent blijven

Een laatste tip heeft te maken met je eigen gedrag tijdens de opvoeding. Bullmastiffs hebben een gevoelig karakter. Zorg er daarom voor dat jouw gedrag als baasje duidelijk en consequent is zonder negatief te zijn. Deze honden hebben er echt last van als je je ze afsnauwt, of erger nog, tegen ze schreeuwt als ze iets doen dat niet mag. Richt je op het belonen van gewenst gedrag in plaats van op afstraffen van negatief gedrag en blijf dit consequent doen. Dat kan nog een hele klus zijn met zo’n kleine druktemaker in huis, maar toch is het jouw verantwoordelijkheid om je puppy op de juiste positieve manier op te voeden tot de goedgemanierde mensenvriend die hij kan worden.

 

Populaire puppy blogs.

Lees mijn meest populaire puppy blogs.
welke hond past bij mij blog
Wil jij een hond, maar weet je niet welk hondenras bij jou past? ... [lees verder]

ik wil een puppy blog
Twijfel je of jullie er klaar voor zijn om een puppy te kopen? Lees dan ... [lees verder]

reu of teef blog
Of je een teef boven een reu verkiest of andersom heeft meestal te maken met een persoonlijke kwestie. Daarentegen ... [lees verder]

welke hondenspullen nodig voor mijn puppy blog?
Ben jij op zoek naar een overzicht van alle hondenspullen die noodzakelijk zijn voor de komst van je puppy? Dan ... [lees verder]

puppy alleen laten blog
Je ontkomt er niet aan. Iedere hond moet vroeg of laat wel een keer alleen zijn. Je moet weg voor het werk, je hebt ... [lees verder]

puppy bijten afleren blog
Het is ontzettend frustrerend als je puppy bijt in alles en iedereen. Je probeert er alles aan te doen om je puppy ... [lees verder]

puppy opvoeden blog
Een puppy opvoeden is gewoonweg kei hard werken. Daarom leek mij het wel handig om ... [lees verder]

puppy eten geven blog
We gaan in dit onderwerp dieper in op het gewenste gedrag van jou en jouw puppy tijdens het etensritueel. Op welke tijdstippen ... [lees verder]

Populaire gratis puppy downloads.

Download hieronder mijn meest populaire gratis puppy eBooks.
Hoofdstuk 7

Aanschaf en kosten Bullmastiff


aanschaf en kosten voor de bullmastiff hond
 

Koop een bullmastiff van een officieel erkende fokker

Een bullmastiff puppy aanschaffen is een beslissing die je niet zomaar moet nemen. Je moet je ten eerste afvragen of je wel de tijd en ruimte hebt om je hond een goed thuis te bieden, met de aandacht die hij verdient. Daarnaast is het heel belangrijk om te bepalen waar je je puppy koopt. Kies altijd voor een fokker die erkend wordt door de rasvereniging. Dat is misschien duurder dan sommige puppy’s die je op plekken zoals Marktplaats tegenkomt, maar het biedt je wel meer zekerheid. Deze erkende fokkers weten wat ze doen, zowel als het gaat om de verzorging in de kritieke eerste weken als wat betreft de erfelijke achtergrond van hun fokdieren. Zo weet je dat er gezonde ouderdieren achter je puppy staan, waardoor erfelijke gebreken en ziektes kunnen worden voorkomen. Ook draag je zo bij aan goede fokpraktijken, wat het ras als geheel alleen maar ten goede komt.

Aanschaf- en vaste kosten

Voor een bullmastiff puppy met goede papieren moet je rekenen op een aanschafprijs van rond de 1200 euro. Daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Zoals al eerder werd aangegeven is goed voer erg belangrijk voor deze snelgroeiende honden. Dat geldt in de puppytijd, maar ook daarna, dus dit is een terugkerende kostenpost waar je rekening mee moet houden. Ook voor materialen en benodigdheden zoals een bench, speeltjes, een hondenmand en halsbanden zul je kosten moeten maken. Investeer ook in goede boeken om je voor te bereiden op zaken zoals benchtraining, zindelijkheidstraining en dat soort belangrijke onderdelen van de opvoeding. Ook een puppycursus kost geld, maar dit zijn stuk voor stuk noodzakelijke en zinvolle investeringen in een fijn leven samen met je bullmastiff.

Medische kosten

Als je een puppy in huis neemt moet je ook rekening houden met medische kosten. Vergis je niet, want een dierenarts is een specialist en als je medische uitgaven moet doen kunnen de kosten snel oplopen. In het begin zul je rekening moeten houden met inentingen, misschien een castratie of sterilisatie en het chippen van je puppy. Daarna zijn er terugkerende dierenartskosten zoals ontwormen, ontvlooien en herhalingen van inentingen. Dan zijn er nog de mogelijke kosten rond onverhoopte ziektes of ongelukken. Deze kosten kunnen enorm uit de hand lopen als je pech hebt. Daarom raden we je van harte aan om een goede hondenverzekering af te sluiten, zodat de kosten bij medische problemen in elk geval deels gedekt zijn. Wanneer je onze 4 puppy boeken aanschaft krijg je een leuke korting op de hondenverzekering waar wij een samenwerking mee hebben.

Als je geen maandelijkse premie wilt betalen, zorg dan voor een spaarpotje met enkele duizenden euro’s voor noodgevallen.

Hondenverzekeringen vergelijken

Het idee van een hondenverzekering kan lijken als een grote uitgave op lange termijn, maar het gaat niet altijd om de financiële winst. Robbin, een lid van ons Puppygroep.nl-team, heeft dit treffend geïllustreerd met zijn golden retriever. Hoewel hij tot nu toe financieel voordeel zou hebben gehad bij zelf sparen, ziet Robbin de ware waarde van de hondenverzekering in de gemoedsrust die het biedt. Je wilt immers altijd zonder twijfel 'JA' kunnen zeggen tegen de noodzakelijke medische zorg voor je hond, zonder je zorgen te maken over hoge kosten.

Bedenk dit: zelfs als je de middelen hebt om een ​​rekening van €6.000 voor de zorg van je hond te betalen, wil je niet de emotionele belasting voelen van het moeten betalen van zo'n hoge rekening. Daar komt de hondenverzekering om de hoek kijken.

Figo Pet en OHRA zijn onze topkeuzes, beide met een rating van 5 sterren. Figo Pet biedt een korting van 5% voor het eerste jaar aan onze Puppygroep.nl-lezers. Bezoek de Figo Pet website via onze speciale link en gebruik de kortingscode PUPPYGROEP. OHRA blijft een sterke keuze, ondanks dat ze nog niet hebben gereageerd op ons verzoek om korting. Bezoek direct hun hondenverzekering pagina via deze link.

Overigens, wist je dat er in Nederland 8 verschillende hondenverzekeringen zijn? Benieuwd naar de verschillen? Wij hebben ze allemaal uitgebreid beoordeeld. Je vindt de vergelijking op onze hondenverzekeringspagina.

 
Hoofdstuk 8

Bullmastiff rasvereniging


De bullmastiff rasvereniging
 

Voor meer informatie over de bullmastiff, zie:

 

Populaire gratis puppy downloads.

Download hieronder mijn meest populaire gratis puppy eBooks.