Istarski Ostrodlaki Gonic
rasfotoalbum
Rasvereniging - kennels
rasinformatie
zoekgegevens
verwacht
geboren
gevraagd
dekreuen
herplaatsing
Kadoartikelen van de Istarski Ostrodlaki Gonic

Istarski Ostrodlaki Gonic
Wij zoeken nog foto's van uw hond voor het rasfotoalbum
Rasgroep F.C.I.6 Lopende honden, Zweethonden en aanverwante rassen.
F.C.I. nr. / Sectie152 / 1.2
Land van herkomstKroatiƫ.
GebruikHet ras wordt speciaal voor de jacht op hazen en vossen gebruikt, maar ook om op wilde zwijnen te jagen.
Karakter
Schofthoogte50.0 - 52.0 cm
GewichtOnbekend
KleurWit moet de basiskleur zijn. Oranje aftekening komt voor op de oren, en op het voorhoofd in de vorm van een vlek of een ster, ook komt het voor dat er een klein aantal vlekken op het lichaam zitten. De vlekken mogen nooit de basiskleur domineren.

RaseigenschappenHoofdLanggerekt, licht gewelfde schedel, die goed behaard is, uitgesproken voorhoofdsgroef en achterhoofdsknobbel, vrij breed voorhoofd en zwak uitgesproken stop. Krachtige voorsnuit met brede neusrug.
OgenGroot en donker, met een duistere blik, borstelige wenkbrauwen.
OrenMatig hoog aangezet. Vrij lang en bedekt met fijn haar. Ze zijn vrij breed aan de basis, worden naar het midden toe breder en eindigen in een zachte punt.
GebitScharend.
HalsGematigd lang, gespierd en droog.
LichaamBovenbelijning helt licht van geprononceerde schoft naar de croupe. Rechte, brede rug, goed bespierd met een licht gewelfde lendenpartij en croupe. Brede, diepe en lange borstkas met normaal gewelfde ribben. Weinig voorborst, gerond borst.
BenenNormale hoeking van voor- en achterhand, goede botten, goede gespierde benen en dijen, veerkrachtige voormiddenvoeten en sterke sprongen.
VoetenGoed gesloten, zgn. kattenvoeten, goed ontwikkelde en sterke voetzolen.
StaartIn het verlengde van de lendenen en de croupe aangezet, vrij grof en goed behaard. Wordt hangend en in sabelvorm gedragen. Moet minstens tot de sprongen komen.
BeharingEr komen twee varieteiten voor. De ruwharige varieteit moet harde, ruwe dekharen met een lange van 5-10 cm hebben en onderhaard. De korthaar heeft een korte, harde en dichte vacht.